Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 12 april 2009

2009-04-13 Schilderles

Bij Klaus Hinkel heeft Mike twee uur per week schilderles (meer info over hem, zie http://www.acuarelas-klaushinkel.com/). Voor zijn atelier in Calle Alta op straat, soms alleen, dan weer samen met een Ier. Vandaag is haar medeleerlinge een Duitse die hier pas is komen wonen. Volgende week gaat de schilder met zijn leerlingen de campo in. Je kan er maar klaar voor zijn....., vanaf vandaag heeft Klaus zijn 2010-kalenders in zijn winkeltje. We zijn de eerste kopers.







Vaak wordt ons gevraagd `wat doen jullie (als je tenminste niet reist) zo de hele dag op die berg ? Alleen als je hier bent geweest en ons in ons normale ritme meemaken heb je er enig idee van. Maar goed vooruit even een opsomming van onze aktiviteiten : uurtje fitness (wandelen, hometrainer en/of onze baantjes zwemmen), huiswerk voor onze lessen Spaans, Mike doet daarnaast nog schilder- en tekenoefeningen, e-mails en ander computerwerk, dagprogramma in de tuin en regelmatig zwembad bijhouden. Vooral op het land (tuinen, boomgaard, moestuin, wijngaard) is altijd iets te doen, onkruid, irrigatiessysteem dat onderhoud behoeft. Na elke storm wat kleine schade herstellen aan fruitbomen ed. Er ligt trouwens constant een `things-to-do lijst` (schilderwerk van het huis, die nog steeds te metselen trap, vergroten van de wijngaard, stenen muurtjes van de boomgaardterassen vernieuwen etc). We hebben een aangenaam ´social life`hier met diverse vrienden en kennissen en dat betekent regelmatig met elkaar wat eten en/of drinken, bij elkaar of in een lokale bar. Steeds vaker bezoeken we het theater in Nerja en tentoonstellingen in de buurt. Af en toe onze favoriete Spaanse TV-programma´s bekijken en als we te laat binnen zijn voor DWDD, kijken we de nachtelijke herhaling. Met een boek komen we ook relaxed de uurtjes door, Mike is met Spaanstalige boeken begonnen. Jan houdt het bij Nederlands en Engelstalig. Hoe is het mogelijk, dat we hiernaast in het verleden ook nog regelmatig naar NL hopten om daar te werken....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten