Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2009-02-24 Riofrio

Via een tip van onze Spaanse lerares bezoeken we het plaatsje Riofrio. Een groepje huizen en wat restaurantjes aan de Rio Frio. Dit snelstromende riviertje komt zomaar tevoorschijn uit een rotsgebergte even buiten het dorp. Er zijn zalmforel kwekerijen. Je ziet, dat het water hier vaak buiten zijn oevers treedt en schade aan die kwekerijen aanricht. Er wordt nu ook veel steur gekweekt. En dat betekent, dat Riofrio een van de grootste leveranciers van kaviaar in Spanje is geworden. Dat levert de dorpelingen meer geld op dan die forel. We proberen als lunch de gerookte steur, best lekker.




Het is opmerkelijk, je rijdt vanaf een droge kale hoogvlakte met kalksteen bergen naar beneden. Daar is ineens een kleine vallei waarin de Rio Frio (`koude rivier`) loopt. Veel bomen (eucalyptus en naaldbomen) en struikgewas en dus veel, heel veel vogels. Waaronder deze blauwe ekster (Corvidae Cyanopica Cyanus), waarvan er hier enige tientallen rondvliegen. Toch weer anders dan die zwart witte eksters die we kennen in NL.
Er zit nog genoeg wilde forel en andere vissen in het riviertje. We kunnen ze gewoon zien zwemmen. Toch maar eens een hengeltje gaan kopen. Je kunt hier zo (zonder enige vergunning) gaan staan vissen. En zeg nou zelf, verser kun je ze ´s avonds niet op tafel krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten