Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 6 april 2009

2006-08-05 Brand en BBQ bij de Hobdell´s

In de namiddag van zaterdag 5 augustus ziet Anouk vanaf ons zwembad rookwolken boven Loma de la Cruz. Jan en Pieter stappen in de jeep en rijden erheen, het zou kunnen dat er op de Loma de los Perros brand is. En daar staat nog steeds Casa Leon Azul te koop ! Bovenaan la Cruz lijkt het of er brand woedt in Leon Azul. Met een bloedvaart rijden we Perros naar beneden. Bijna beneden zien we, dat het bij Casa la Quinta, het huis van Malcolm en Anne Hobdell moet zijn. Snel de auto geparkeerd en naar het laagste terras van de Hobdell´s. Daar staat Malcolm in lichte paniek met een tuinslang zijn tuin nat te houden.

Er woedt een stevige fik, de hele verdroogde avo-cado plantage staat in brand. De wind is zuid. Dus La Quinta wordt bedreigd. Pieter neemt de tuinslang over en Malcolm gaat wat waardevolle spullen vanuit zijn huis in zijn jeep laden. Klaar om te vluchten. Er komt een brandweerauto van de gemeente en 4 man dalen de heuvel af. Anne brengt Pieter en Jan (die inmiddels met een tweede tuinslang staat te spuiten) een pilsje. Een grote brandweerwagen vol met water komt de heuvel, blusslangen worden uitgerold. Ook slangen naar onze zwembaden... Er verschijnt een blushelikopter die met brandweersirene (!) af en aan vliegt. Ook onderaan de heuvel wordt nu de brand bestreden. Jeeps en mannen van de Guardia Civil en Boswachters komen de heuvel af. De jeep van Malcolm staat volledig ingesloten ! Paco, Malcolm´s buurman komt vanuit Nerja kijken hoe het met zijn plantage staat. Ook `onze` Paco komt in zijn zondagse pak aangesneld, zijn olijfplantage is gelukkig behouden. Tegen zonsondergang is het vur uit. Het is tot 20 meter van Malcolm´s huis gekomen... De volgende dag nemen we vanaf de rondweg van het dorp nog een foto van het geblakerde gebied. Volgens Paco zal het volgend jaar weer groen zijn !


Mede als dank voor onze bluswerkzaamheden nodigen Malcolm en Anne ons een week later uit voor een BBQ. Als vanouds, veel (Albali) wijn en kip. Behalve Pieter, Anouk en Niel is ook Robert Hobdell van de partij.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten