Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2008-08-03 Shanghai meets Frigiliana

Huib woont alweer enige tijd met zijn vrouw Limin en hun dochter Meilin in Shanghai. De zomers daar zijn niet aangenaam (40 graden en een hoge vochtigheidsgraad), reden temeer om elders de vakantie door te brengen. Ze willen dit jaar Zuid Spanje gaan verkennen. We spreken af, dat we ze ophalen in Malaga en dat ze enkele dagen bij ons zijn, hun eigen plan trekken en vlak voor de terugreis naar China weer enkele dagen bij ons zijn. Het klikt zo goed tussen Frigiliana en Shanghai, dat ze de hele vakantie bij ons blijven.






Het bedrijf van Limin moet echter op volle toeren door blijven draaien. Dus er wordt regelmatig gemaild, gemsned, geskyped en gewoon gebeld met China. Pr-zaken in het Holland Heineken House. We zien op 08-08-08 (heilige getallen !) de opening van de Olympische Spelen van Beijing met deskundig commentaar.

Maar er is genoeg tijd voor bezoeken aan dansvoorstellingen en aan de Cuevas de Nerja.














En natuurlijk aan het Alhambra in Granada. Daar hebben we weer een leuke ontmoeting met Marjan van Herpen in haar winkel Airima Artesania op Plaza Nueva.







In Suriname hadden we al zoveel Chinese detaillisten gezien. Nu we een flamencooutfit voor Meilin willen scoren merken we, dat ook in Nerja veel winkels worden overgenomen door Chinezen. Met Limin erbij horen we interessante achtergronden over die Chinese invasie.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten