Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2008-11-28 Olijven plukken en wijnproeven Bodega Bentomiz

Met Eric oogst ik in een paar uur de paar olijfbomen die we hebben. De zakken brengen we naar de olijffabriek in Velez Malaga. De prijs dit jaar is - i.v.m. de uitzonderlijk goede oogst - zeer laag. We kopen gelijk 10 liter verse persing (Aceite de Virgen), kunnen we voorlopig vooruit. Het restant laten we ons cash uitkeren.










We hebben een afspraak gemaakt met Clara Verheij om Bodega Bentomiz te gaan bekijken. Samen met haar man, André Both, hebben ze in 2003 een wijngaard gekocht in de buurt van Sayalonga. Het dorp waar ook BN-ers wonen als Ron Brandsteder en Joke Bruijs. Zo´n 30 minuten rijden van ons vandaan, tegen de voet van de berg Maroma. Vernoemd naar het gelijknamige kasteel dat bij Arenas ligt. Wil je meer weten klik dan op http://www.bodegasbentomiz.nl/ Zij hebben dezelfde Moscatel druif die wij op onze wijngaard hebben, maar maken er op zeer professionele wijze zelf heerlijke wijn van. Op het afgsproken tijdstip melden we ons en worden uitvoerig door Clara rondgeleid. Ons wordt haarfijn uitgelegd hoe ze het bewerkingsproces doen, onze oortjes zijn gespitst. Want als onze Miguel er niet meer is, zullen we zelf onze wijn moeten gaan maken ! We eindigen met het proeven van de verschillende soorten en Mike is zo enthousiast dat ze gelijk een aantal flessen koopt.


















.

Als we weer thuiskomen kleurt de lucht weer zo fraai, dat Eric de verleiding niet kan weerstaan om er weer een foto van te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten