Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 18 april 2009

2009-04-18 Trío Contraste speelt Shakespeare


Deze avond bezoeken we in ons dorp een optreden van Trío Contraste. Dit gezelschap - onder de bezielende leiding van Roemeense Spanjaard en alleskunner op muziekgebied, Emil Sein - kennen we al van eerdere optredens. Vorig jaar bezochten we van hun een voorjaarsconcert (Vivaldi en zo) in het Casa del Apero, het cultureel centrum van ons dorp. En we zagen hem afgelopen maart in de schouwburg van Nerja een voorstelling geven (compleet met multimediale effecten) van Fantasma del Opéra (Spook van de Opera). Emil Stein, met wie we na afloop een gesprek hebben woont in Rincón Victoria en is o.m. dirigent van de Banda Municipal (gemeentelijke drumband), leidt het conservatorium in Rincón en Almuñécar en geeft talloze muziekvoorstellingen.

Het progamma houdt in muziek (werken van o.m. William Byrd, Giles Farnaby, Richard Johnson), dans en sonetten. Emil speelt nu blokfluit, zijn dochter Julia cello en zoon Simon percussie, Jóse Luis Lastre bespeelt de renaissance gitaar. Er is verder een dansgroep die enkele scenes uit Shakespeare danst. Ze zijn allemaal in fraaie kledij uit de tijd van Shakespeare en er wordt gespeeld bij kaarslicht. Allemaal heel sfeervol. We wanen ons in een 16e eeuws Engels kasteel. Ik baal, dat ik mijn camera niet heb meegenomen. Hier een plaatje van het trio uit een eerder concert en de binnenplaats van het sfeervolle Casa del Apero, hier zit tegenwoordig de Tourist Information, de gemeentelijke bibiotheek, er zijn constante en wisselende exposities.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten