Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2008-10-12 Feria de la Mula, Arenas

Er is hier in Axarquía (zo heet deze regio van Andalucía) elke week wel een feest (zie http://www.la-axarquia.com/fiestas.php3?eleccion=fiestas ). Dit weekend wordt de feria de la Mula in Arenas gehouden. Traditioneel een markt waar ezels en muilezels worden verhandeld. We spreken af met de daar wonende Jan en Maya. Ook ontmoeten we de pas aangekomen Paul en Margot die in Arenas een B&B gaan opzetten. Op de smalle weg naar Arenas kunnen we niet echt doorrijden vanwege de vele dieren die naar dit dorp worden geleid. Direct naast de markt is een overkapt feestterrein met voor iedereen gratis paella en tapas. Live muziek completeert het geheel.
Op de markt staan tel ik zo'n tweehonderd ezels en muilezels en er wordt druk gehandeld. Er zijn hier nog steeds veel campesinos die zo'n dier nodig hebben. Veel plekken zijn zo steil, dat je er met een tractor of zoiets niet bij kunt. Laat staan of ze zo'n ding kunnen betalen. Voor het transport van de geoogste amandelen, olijven etc. worden de dieren ingezet. Maar ook zien we nog regelmatig, dat ze voor het vervoer van bouwmaterialen in de kleine en steile steegjes van de dorpen hier worden gebruikt. Het is dus niet alleen een traditionele en folkloristische happening, maar ook nog bijzonder functioneel voor velen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten