Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2009-01-31 Fitur Madrid

Bezoek FITUR Madrid

Afgelopen woensdag hoorden we bij onze kapster Isabel, dat op de 31ste vanuit ons dorp een busreis was georganiseerd naar de grootste reisbeurs van Europa, FITUR, in Madrid. Wij natuurlijk direct kaartjes gekocht bij het Casa de la Cultura. Voor Euro 10,00 p.p. per bus op en neer naar Madrid inclusief toegangsticket, nou daar komen wij zuinige hollanders wel vroeg ons bed voor uit. Zwaar gesubsidieerd dus door gemeente en provincie. Vandaag, zaterdag vertrek om 05.00 uur. We zijn de enige buitenlanders tussen de dorpelingen. Elke 2 uur stopt de bus onderweg voor ontbijt, koffie ed. Eind van de ochtend zijn we in het tentoonstellingscomplex Feria de Madrid. Ongelooflijk, 14 enorme hallen waar de hele wereld zich presenteert. Alleen Spanje zelf neemt al 8 hallen in beslag, waarvan één voor Andalucía. We zijn enkele keren naar de Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs geweest, maar dit is echt mega ! Ons dorp heeft een eigen fraaie stand. We worden als VIP`s via een zij-ingang (nooduitgang) naar binnen geloodst, dus geen wachtrijen. We lopen zo de stand van Frigiliana in waar we worden verrast met wijn en tapas.

















We hebben via internet tevoren ons plan getrokken en bezoeken stands van Canada, China, Argentiniè en Marokko. Onze reisdoelen voor de komende jaren. Tassen met folders, gadgets ed sjouwen we rustig mee. De laatste uurtjes voor vertrek zien we de nodige shows, voornamelijk in de hal van Andalucía.








Veel schilderachtige, maar ook exotische figuren.
In het holst van de nacht arriveren we weer met de bus in ons dorp. De volgende morgen horen we, dat het later op de avond tevoren in Madrid is gaan sneeuwen. Wel weer kennis gemaakt met leuke dorpsgenoten. Ja, ja we integreren aardig zo. Alles bij elkaar `quite an experience`, maar volgend jaar toch maar met de AVE (hogesnelheidstrein) naar Madrid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten