Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2008-11-21 Granada en El Fuerte met Eric en Marion



Eric en Marion zijn week bij ons en dat is dus veel lachen, wandelen maar ook lekker eten en drinken. Mike bereidt weer de traditionele conejo (konijn) op zijn Andalusisch, maar we gaan ook in Granada smikkelen bij Bodega de Antonio (Calle de Jardin, je moet het weten). In Granada wandelen we via Plaza Nueva en langs de "rio" naar Plaza Mirador de San Nicolás. Dé plek om vanaf enige afstand het Alhambra te fotograferen. Een en al sfeer (klik de video gemaakt door Eric maar aan en geniet van de flamenco muziek van de gitanos). Na een bezoek aan een Marokkaans theehuis weer naar huis. Er moet tenslotte nog gerummikubd worden, Oss loopt wat achter op Frigiliana.


Vooral met de Sierra Nevada op de achtergrond is het Alhambra toch een plaatje !









Op Plaza Mirador de San Nicolas is de sfeer zoals altijd heerlijk relaxed.









Door de laagstaande zon met zijn schaduwen inspireert een van de vele kerken in Granada deze Poolse schilder. Natuurlijk wel Mike alles weten. Ik maak intussen een foto van de gevel van het gebouw ernaast. Die gevel inspireert mij dan weer.


De volgende morgen even het dorp in en 's middags staat de bedwinging van de top van El Fuerte op het programma. De toegangsweg naar ons huis wordt gecementeerd, dus we kunnen daar voorlopig geen kant op.
Via het waterdepot van Lizar, gaat een pad naar boven (het is 960 meter).
Natuurlijk onderweg voldoende stops. Boven is het uitzicht prachtig



















Zo zie je goed de carrils op de lomas (de weggetjes op de heuvelruggen).
Hierboven is goed te zien, dat er de laatste tijd op onze oude Loma de los Perros heel wat is bijgebouwd. Paco - de buurman van de Hobdell's - heeft een giga vakantiehuis gebouwd. En de illegale betonconstructie naast ons oude huis Casa Leon Azul (nu omgedoopt in Casa 14) is onlangs aangekocht door een architect uit Nerja die er een leuk huis van heeft gemaakt.
Hier een mooi overzicht - vanaf de top van de Fuerte - van de twee delen waaruit ons dorp eigenlijk bestaat. Boven de pueblo nuevo (het nieuwe gedeelte) en onder het casco antiguo (het oude dus). Op de achtergrond links Nerja aan de Middellandse Zee.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten