Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2007-11-15 Mike meets Sebastian en zijn geiten

Elke dag hoor je bij ons rond 17.30 uur de bellen van de geiten van Sebastian. Vanuit de baranco achter de Loma de la Cruz waar de "stallen" zijn, begeleidt onze geitenhoeder met zijn honden zijn kudde op zoek naar een vers hapje. Ze eten echt alles, niet alleen alle grassoorten en struiken, maar ook de schors van diverse soorten (fruit)bomen en zelfs cactus. Sommigen hebben waarschijnlijk Marokkaanse voorouders, want die klimmen echt de bomen in. Er komen steeds meer afrasteringen in de campo, alhoewel er nog genoeg braakliggend land is. De kudde van Sebastian bestaat uit zo'n 60 tot 100 geiten, afhankelijk van het seizoen. In het najaar heeft hij veel kleine geitjes, maar een week na de Kerstmis blijken die er ineens niet meer te zijn. "Choto" (want zo wordt zo'n jong geitje genoemd) staat in ons dorp traditioneel op het kerstmenu ! Twee tot drie keer per week komt een tankauto naar zijn stal om de melk te laden, in Malaga maken ze er geitenkaas van. Hij moet elke dag om 06.00 uur de geiten melken. Overdag werkt Sebastian als aannemer. Zo bouwt hij voor onze Argentijnse buurman een zomerhuisje beneden naast ons perceel.
Als wij vandaag op fotojacht gaan naar een hop en "perdiz' (patrijs) komen we hem beneden tegen. Altijd even vriendelijk en in voor een praatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten